Maquinària

  • warning: array_map(): Argument #2 should be an array in /usr/home/pagesosagroecologics.com/web/modules/system/system.module on line 1020.
  • warning: array_keys() expects parameter 1 to be array, null given in /usr/home/pagesosagroecologics.com/web/includes/theme.inc on line 1832.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/home/pagesosagroecologics.com/web/includes/theme.inc on line 1832.

Des de la Xarxeta som conscients que hem de tendir cap a un model productiu que redueixi la dependència de la maquinària tant pel que fa a nivell energètic, reduint el consum del gasoil com per mirar de reduir l'erosió que es provoca en el sòl. El petroli és un combustible fòssil finit, que contamina, que provoca guerres i que s'encareix any rere any fent que se'ns incrementin els costos de producció més ràpid que la pujada de preus de les nostres verdures.

El context actual i els coneixements que tenim ens ha portat a utilitzar aquesta maquinària però ho volem fer intentant reduir-la al màxim.

També cal fer un bon manteniment de la maquinària per tal de fer més eficient l'ús del combustible i reduir les emissions contaminants.

A nivell de reduir l'erosió del sòl hem de procurar, sempre que es pugui, fer els treballs culturals en el moments òptims d'humitat i temperatura pel tal de no haver der repetir les passades i per tant gastar més combustivle i erosionar més.

De la mateixa manera cal teniu un bon manteniment dels arreus per tal que facin la feina el màxim de bé en el mínim de passades (canvi de pales, ganivetes...).

A més, per nosaltres el sòl és un medi viu i per això un dels nostres objectius és mantenir i incrementar la seva fertilitat i estructura reduint les activitats mecàniques que poden alterar-lo. Investiguem doncs en tècniques de mínim laboreig, encoixinats, adobs en verd...

Amb aquesta perspectiva que tenim de l'ús de la maquinària creiem que hem d'apostar per investigar en alternatives més sostenibles i menys consumidores de combustible fòssil (tracció animal, biodiesels....)