Comercialitzem Productes de Temporada

La temporalitat de les verdures que comercialitzem és un element important per l'optimització energètica de la producció i comercialització, per la incidència que té en l'educació per a l'alimentació i del medi ambient. Amb això no volem dir que no es pugui jugar amb cert marge geogràfic, per tal d'ampliar les temporades d'alguns productes o d'adquirir-ne alguns que a les nostres àrees o latituds no es conreen.

Creiem que:

  • Els productes que per latitud no es poden produir a la zona Nord-est de la península (plàtans, alvocats, mangos, etc...) podem adquirir-los a altres productors o xarxes de productors amb els que tenim una garantia que avala el producte i el procés productiu en relació als nostres criteris o altres avals oficials.
  • Els productes que es poden produir a la nostra zona (Nord-est península), creiem que no han d'adquirir-se de més lluny. Això vol dir que el flux de productes provinents de dins de la Xarxeta o de la zona Nord-est el considerem necessari (tomàquets de Tarragona per avanár i allargar la temporada, etc.) però que en canvi, adquirir-los de fora d'aquesta zona i fora de la seva època de cultiu no genera una consciència de la necessitat de consum de verdures de temporada reals i provoca una dinàmica de deixar per mé endavant aquesta transformació, difícil de trencar.